De zieneres
Boek

De zieneres (cop. 2012)/ Michael Scott, [vert. uit het Engels: Henny van Gulik]

Sophie en Josh, de 15-jarige tweeling, zijn tienduizend jaar eerder in Danu Talis terechtgekomen. Daar ontmoeten ze Isis en Osiris, die beweren hun ouders te zijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sophie en Josh (15) zijn weer samen. Ze zijn tienduizend jaar eerder in Danu Talis (Atlantis) terechtgekomen. Daar ontmoeten ze Isis en Osiris die beweren hun ouders te zijn. Ze lijken inderdaad op de mensen die hen op aarde hebben opgevoed, maar zijn ze wel echt de ouders van Sophie en Josh? Dit zesde en laatste deel van de serie 'De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel'* werkt toe naar een zinderende finale. Er worden onverwachte verbonden gesloten in de gezamenlijke strijd tegen de Alouden die de wereld willen vernietigen. Zo werken op Alcatraz Billy the Kid en Machiavelli samen en later voegen zelfs de Flamels zich bij hen om de monsters te vernietigen die John Dee daar verzameld heeft, om San Francisco aan te vallen. Sophie en Josh proberen te achterhalen wat Isis en Osiris van hen willen. En dat terwijl er in de stad een opstand van de humani dreigt uit te breken, onder leiding van Virginia Dare en John Dee. Door de opbouw in korte hoofdstukken, die telkens vanuit een ander groepje personages zijn geschreven, houden de verhaallijnen veel vaart. Een boeiend geschreven, zeer spannend slotdeel. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022563885

Titel De zieneres
Auteur Michael Scott
Secundaire auteur Henny van Gulik
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, cop. 2012
Overige gegevens 429 p - 23 cm
Annotatie Vert. van: The enchantress. - New York : Delacorte Press, 2012. - (The secrets of the immortal Nicolas Flamel ; b. 6)
ISBN 9789022563885
PPN 343556154
Genre science-fiction
Thematrefwoord Alchemie ; Magie ; Tweelingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel
Boek

De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel (2008-2012)

vol. dl. 6
Uitgeleend
Michael Scott