Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Naar de haaien
Boek

Naar de haaien (cop. 2013)/ Charlotte Guillain, [vert. uit het Engels: Karin Beneken-Kolmer]

Hoeveel tanden heeft een witte haai? Lees hoe haaien leven, jagen en snel kunnen zwemmen. Met grote kleurenfoto's. Ook makkelijk lezen, vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 30/09/2023
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Dieren HAAIEN GUIL

Recensie

Er zijn vele soorten haaien, van klein tot reusachtig groot, maar de witte haai is de grootste vleesetende vis die er bestaat. Ontdek hoe deze geweldige jager te werk gaat. De subserie 'In het wild'* van de makkelijk lezen serie 'Lees-mij' geeft basisinformatie over de leefwijze van wilde dieren. In dit deel over de witte haai laten prachtige actiefoto's in kleur zien dat het om een sterk en energiek roofdier gaat. De overzichtelijke hoofdstukjes van een dubbele pagina bestaan voor driekwart uit veelzeggend beeldmateriaal, begeleid door zes- tot achtregelige teksten op een gele achtergrond. Behandeld worden uiterlijk, leefgebieden, jachttechniek, superscherpe zintuigen en babyhaaien. Kleine gekleurde kaders (sommige met pijl) benoemen onderdelen van het dier, geven nadere uitleg, of bevatten een weetje. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden achter in het boek in een woordenlijst uitgelegd. Inhoudsopgave en register zijn aanwezig, evenals verwijzingen naar boeken, twee links naar filmpjes van Schooltv en een website. Het 'Lees mij!-logo' geeft aan dat het leesniveau toegankelijk is; de uitgave heeft dan ook het vignet Makkelijk Lezen. Een goede eerste kennismaking voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor hen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462020429

Titel Naar de haaien
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur Karin Beneken-Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Shocking sharks. - London : Raintree, cop. 2013. - (Walk on the wild side series)
ISBN 9789462020429
PPN 362784981
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haaien
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Haaien

Relaties/Serie

In het wild
Boek

In het wild (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend