Met Vincent aan het werk
Boek

Met Vincent aan het werk (cop. 2013)/ Ceciel de Bie, met ill. van Georgien Overwater ; [concept, tekst Ceciel de Bie ... et al. ; coördinatie Geri Klazema ; red. Nienke Denekamp]

Hoe leerde Vincent van Gogh tekenen en schilderen? Met informatie over o.a. kleuren en het tekenen van zelfportretten en bomen en vele doe-opdrachten. Met vele kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tekenen en schilderen met hulp van een beroemd kunstenaar uit het verleden? Het kan! Deze grote, prachtige uitgave leidt ons door het leven van Vincent van Gogh. Er wordt van alles verteld over de materialen die hij gebruikte, de ideeën die hij had en de werkwijzen die hij hanteerde. De reis door zijn leven is erg leerzaam: er wordt steeds een verbinding gelegd met het heden. Onderwerpen die in 18 hoofdstukken aan bod komen, zijn onder andere: materialen, de overgang van tekenen naar schilderen, perspectief, kleur, zelfportretten en het stilleven. De korte teksten in vrij grote letters, die algemene informatie geven of bij de illustraties horen, zijn goed op de doelgroep afgestemd. De lezer, die met je wordt aangesproken, wordt door de vele gestelde vragen er actief bij betrokken. Tussendoor staan aanlokkelijke doe-opdrachten, waar de tekenende of schilderende lezer mee aan de slag kan. De tekst wordt ondersteund met vele heldere afbeeldingen van zijn werk en andere kleurenillustraties. Prachtige uitgave van Ceciel de Bie, die voor 'Inkt*' een Vlag en Wimpel 2011 kreeg. Zeer de moeite waard voor jonge kunstliefhebbers, met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047613985

Titel Met Vincent aan het werk
Auteur Ceciel de Bie
Secundaire auteur Georgien Overwater ; Geri Klazema
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Van Gogh Museum Publicaties, cop. 2013
Overige gegevens 74 p - ill - 31 cm
ISBN 9789047613985
PPN 353051306
Rubriekscode 736.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gogh, Vincent van
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Gogh