Mud
DVD

Mud (cop. 2013)/ [cast] Matthew McConaughey ... [et al.], dir. by Jeff Nichols

Twee 14-jarige jongens vinden op een eilandje in de Mississippi een zwerver die op de vlucht is voor politie en premiejagers.

Recensie

Een drama uit 2012 van Jeff Nichols (Take Shelter) met Matthew McConaughey (Killer Joe; The paperboy), Sam Shepard, Tye Sheridan en Reese Witherspoon. Twee veertienjarige vrienden die vaak samen rondzwerven op en rond de Mississippi vinden op een onbewoond eilandje een man die zich Mud noemt. Hij vertelt dat hij in Texas iemand heeft vermoord om zijn ex-vriendin te beschermen en dat hij nu wordt achtervolgd door politie en premiejagers. De jongens besluiten hem te helpen, maar de realiteit blijkt ingewikkelder en harder dan ze denken. Nichols heeft bewust de sfeer van Huckleberry Finn en Tom Sawyer in de film gebracht. Floortje Smit (Volkskrant 15-8-'13) vindt het scenario niet helemaal kloppend, maar noemt de jonge acteurs 'uitzonderlijk' en McConaughey 'gemaakt voor de rol' in 'een bijna ouderwetse avonturenfilm en coming- of age-verhaal (...).' Joost Broeren (Filmkrant september '13) concludeert: 'De hoogtes van Take Shelter haalt hij er net niet mee, maar Nichols is en blijft één van de aanstormende Amerikaanse regisseurs om goed in de gaten te houden.' Nichols was genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes.

Specificaties

Engels

Titel Mud
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jeff Nichols ; Matthew McConaughey
Type materiaal DVD
Uitgave [Brussel] : Imagine, cop. 2013 - [Amsterdam] : Filmfreak [dist.]
Overige gegevens 1 dvd-video (130 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2012 - Bevat tevens: Interviews
PPN 364536268
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Dak- en thuislozen ; Mississippi (staat)
Taal Engels