Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Dolfijn
Boek

Dolfijn ([2013])/ Louise Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken ; eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing

Hoe leven dolfijnen, waar wonen ze en wat doen ze 's nachts en overdag? Eenvoudige informatie over dit zeedier, voorzien van grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Recensie

Wat is een dolfijn, hoe zien deze zeedieren eruit, waar wonen ze, wat eten ze en wat doen ze 's nachts en overdag? Deze en meer eenvoudige vragen komen aan bod in tien korte hoofdstukken. Elk hoofdstuk is hetzelfde qua opzet. Twee grote kleurenfoto's en korte teksten geven antwoord op de gestelde vraag. De tekst onder elke foto bestaat meestal uit een of twee zinnen in een grote letter. Er staan weinig moeilijke woorden in; een enkel vetgedrukt woord wordt achterin uitgelegd. In de foto's wordt het afgebeelde onderwerp soms kort in een kader aangeduid. De tekst is vooral geschikt om voor te lezen. Om de tekst zelf te kunnen lezen is toch een wat hoger technisch leesniveau nodig. Afgesloten wordt met een afbeelding van de bouw van de dolfijn, beknopte verklarende woordenlijst, een kort register en enige verwijzingen naar boeken van dezelfde uitgever en enkele websites. Deze handzame uitgave in vrolijke kleuren maakt deel uit van de reeks 'Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld'. Serie die recht doet aan kinderen die al op jonge leeftijd meer willen weten van de wereld rondom hen. Om te bekijken, voor te lezen en over te praten met kinderen vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669202 | 24 pagina's

Titel Dolfijn
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Karin Beneken ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Oorspronkelijke titel: Dolphin. - Capstone Global Library, copyright 2011. - (A day in the life : sea animals)
ISBN 9789055669202
PPN 364139005
Rubriekscode 598.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dolfijnen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dolfijnen

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld
Boek

Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld (2013-...)

vol.
Uitgeleend