De avonturen van Auke
Boek

De avonturen van Auke = De aventoeren fan Auke ([2013])/ [teksten: Albertine Agnesschool, Leeuwarden ... et al., eindred.: Jacques Vriens ; vert.: Anne Tjerk Popkema ; ill.: Stephan Timmers]

De beroemde schaatser Auke doet mee aan de Elfstedentocht. Het wordt een tocht vol hindernissen want Auke kan de borden niet lezen. Tweetalig verhaal geschreven door basisschoolkinderen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Auke, een beroemde schaatser, rijdt de Friese Elfstedentocht. Het wordt een tocht vol hindernissen omdat Auke de aanwijzingen en borden niet kan lezen. Gelukkig heeft hij fijne vrienden (incognito prinses Laurentien) waardoor hij aan het eind van de tocht zijn geheim durft te vertellen. Een spannend vervolgverhaal in twee talen, Nederlands op de linkerbladzijde en Fries op de rechterbladzijde. De twaalf verhalen zijn geschreven door twaalf Friese basisschoolklassen uit de elf Friese steden. Een samenwerkingsproject onder redactie van landelijk leespromotor Jacques Vriens in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven waar prinses Laurentien oprichter van is. Je merkt in de verhalen waar Auke door zijn analfabetisme tegen aan loopt, wat hij niet weet en niet herkent. Een bijzonder leesbevorderend project over een echt Nederlands onderwerp in twee Nederlandse talen. Met vrolijke cartoonachtige illustraties. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

NederlandsFries | 9789062739615

Titel De avonturen van Auke = De aventoeren fan Auke
Uniforme titel De aventoeren fan Auke
Instelling /Albertine Agnesschool, Leeuwarden
Secundaire auteur Jacques Vriens ; Anne Tjerk Popkema ; Stephan Timmers
Type materiaal Boek
Uitgave Ljouwert [Leeuwarden] : Afûk, [2013]
Overige gegevens 117 p - ill - 22 cm
Annotatie Uitg. in opdracht van Stichting Lezen & Schrijven. - Teksten in het Nederlands en Fries
ISBN 9789062739615
PPN 364313021
Genre sport
Thematrefwoord Schaatsen (werkwoord) ; Analfabetisme ; Elfstedentochten
Taal NederlandsFries