Mr Finney en het raadsel in de bomen
Boek

Mr Finney en het raadsel in de bomen (2013)/ tekst, verhaallijn en karakters Laurentien van Oranje, & illustraties, verhaallijn en karakters Sieb Posthuma

Een eenzame eekhoorn heeft alle beukennootjes uit het bos verzameld. Nu hebben de andere eekhoorns niet genoeg te eten. Zou Mr Finney een oplossing weten? Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde voorleesboek van prinses Laurentien met in de hoofdrol de fantasiefiguur Mr Finney*. Een eenzame eekhoorn is bezig om uit verveling alle beukennootjes die hij in het herfstbos kan vinden toe te voegen aan zijn eigen grote verzameling. Elders in het bos is een groep eekhoorns niet alleen bezig met beukennootjes zoeken, maar ook met samen plezier maken. Daardoor zijn er voor hen niet genoeg nootjes te vinden om te kunnen overleven. Dankzij onbevooroordeelde bemiddeling door Mr Finney wordt de eenzame eekhoorn in contact gebracht met de groep, en worden de beukennootjes en het plezier gedeeld. De paginagrote kleurrijke illustraties (van de meervoudig bekroonde illustrator) zijn heel treffend, en voegen een extra dimensie toe aan het verhaal. Bevat een flyer met aan de ene kant voorleestips en aan de andere kant suggesties van Natuurmonumenten om met kinderen over bomen te praten. Het moraliserende verhaaltje in drie hoofdstukken zal jonge kinderen zeker aanspreken. Vlot taalgebruik met veel dialoog. Fijn positief herfstvoorleesboek in hoge rechthoekige uitgave. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045116129 | 38 pagina's

Titel Mr Finney en het raadsel in de bomen
Auteur Laurentien (prinses der Nederlanden)
Secundaire auteur Sieb Posthuma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij BV, 2013
Overige gegevens 38 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789045116129
PPN 363082239
Genre sprookjes
Thematrefwoord Delen ; Fantasiewezens ; Herfst
Taal Nederlands