De liedjesalmanak
Boek

De liedjesalmanak herfst & winter (2013)/ [tekst] Koos Meinderts, & [ill.] Annette Fienieg ; naar een idee van Thijs Borsten

Oude en nieuwe liedjes en een gedichtje bij elke maand in de herfst en de winter. Over o.a. Prinsjesdag, appels, sneeuwvlokjes en dierencarnaval. Met liedjes op cd en grote, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 24 liedjes over herfst en winter in dit boek zijn ingedeeld naar de maanden september tot en met februari. Elk deel begint met een gedichtje over die maand. Koos Meinderts heeft het daarin over afscheid nemen van de zomer in september, het vertrek van de ganzen in oktober tot de sneeuwklokjes en ijsbloemen in februari. Na die gedichtjes volgen liedjes passend bij de maand, die allemaal op de bijgevoegde cd (ca. 40 min.) te horen zijn, gezongen door volwassenen en speels begeleid door onder andere piano, gitaar en klarinet. Onder de liedjes zijn oude bekende zoals 'Herfst, herfst, wat heb je te koop?' en 'Alles in de wind'. Soms heeft Meinderts er zelf een couplet aan toegevoegd. Daarnaast zijn er nieuwe liedjes op melodieën van Thijs Borsten. Annette Fienieg ziet het allemaal voor zich en illustreert haar heldere figuren tegen een rustige achtergrond. Er is geen muzieknotatie opgenomen. Een prachtig boek om kinderen en hun ouders bewust de seizoenen te laten beleven. De gebeurtenissen in de natuur krijgen aandacht, en ook de bekende en onbekendere culturele dagen en feesten, zoals Prinsjesdag, Lucia en Driekoningen. Ook goed bruikbaar op school. In dezelfde opzet verschenen 'Verdriet is drie sokken' (2008) en 'Het regent zonlicht'* (2010). Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047615279

Titel De liedjesalmanak : herfst & winter
Auteur Koos Meinderts ; Annette Fienieg
Secundaire auteur Thijs Borsten
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2013
Overige gegevens 68 p - ill - 27 cm - audio-cd
ISBN 9789047615279
PPN 36308245X
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seizoenen; Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes