The bling ring
DVD

The bling ring ([2013])/ Emma Watson, Katie Chang, Israel Broussard, directed by Sofia Coppola

Een groepje jongeren in Los Angeles is geobsedeerd door rijkdom en roem. Ze breken in bij beroemdheden en halen voor miljoenen aan dure spullen weg uit hun huizen. Vanaf ca. 16 jaar.

Recensie

Amerikaans drama van Sofia Coppola (The virgin suicides; Lost in translation) met o.a. Emma Watson (Harry Potter), Katie Chang en Israel Broussard. Een groepje jongeren in Los Angeles is geobsedeerd door rijkdom en roem. Ze breken in bij beroemdheden zoals Paris Hilton en Lindsay Lohan en halen voor miljoenen aan dure spullen weg uit hun huizen. De inbraken zijn vaak verrassend eenvoudig en krijgen veel media-aandacht. De jongeren feesten er op los met drank en drugs, maar uiteindelijk komt alles uit. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Jann Ruyters (Trouw 1-8-'13) geeft 4 sterren (van 5): 'Coppola spiegelt leegte, dwaasheid en hebzucht zonder opgeheven vinger. 'The Bling Ring' is schreeuweriger in stijl dan Coppola's eerdere films, en onvriendelijker tegenover haar heldinnen, maar opnieuw meer mijmering dan aanklacht.' Lotte Stegeman (7Days, 9-8-'13) geeft de film een 7 (van 10). Ze vindt het verhaal fascinerend en mooi gefilmd, maar na de zoveelste inbraak weet je het wel. Loes van Iperen (Cinemagazine, i) noemt het '(...) een interessante film met een verfrissend onderwerp.' Coppola werd genomineerd voor Un certain regard Award op het Filmfestival in Cannes.

Specificaties

Engels | 8716777947562

Titel The bling ring
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sofia Coppola ; Emma Watson ; Katie Chang ; Israel Broussard
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : A-Film, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (.. min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : American Zoetrope, 2013
ISBN 8716777947562
PPN 369586743
Thematrefwoord Rijkdom
Taal Engels