The bridge. Seizoen 2
DVD

The bridge. Seizoen 2 ([2013]), [starring] Sofia Helin, Kim Bodnia

Als een oude olietanker tegen de Øresund brug tussen Zweden en Denemarken botst, blijkt er geen bemanning aan boord maar wel drie Zweedse en twee Deense jongeren, vastgeketend in het vrachtruim. Martin Rohde en Saga Norén onderzoeken de zaak.

Aanwezigheid

Recensie

Zweeds-Deense televisieserie uit 2013, scenario opnieuw van Hans Rosenfeldt met de Deen Kim Bodnia en de Zweedse Sofia Helin, die beiden ook de hoofdrollen van Martin Rohde en Saga Norén speelden in het zeer succesvolle The Bridge* [1] uit 2011. Die eindigde treurig met de dood van de zoon van Rohde die daar nog mee worstelt. Hij krijgt een verzoek uit Zweden van Saga Norén om haar te helpen bij een nieuwe zaak. Een oude olietanker is plotseling van koers veranderd en komt in aanvaring met de Øresund brug tussen Zweden en Denemarken. Er is geen bemanning aan boord maar wel drie Zweedse en twee Deense jongeren die zijn vastgeketend in het vrachtruim. Deze ontdekking is het begin van een onnavolgbare race tegen de klok om een grote ramp te voorkomen. Er is iemand die aandacht wil vragen voor de milieuproblematiek en die persoon schrikt niet terug voor keiharde actie. De serie wordt sinds september/oktober in Zweden en Denemarken uitgezonden en is naar verluid opnieuw een groot succes.

Specificaties

Zweeds | 5425019007485

Titel The bridge. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sofia Helin ; Kim Bodnia
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2013]
Overige gegevens 4 dvd-video's
Annotatie Zweeds en Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Zweden : Filmlance International, 2012
ISBN 5425019007485
PPN 369844866
Genre detectiveroman
Taal Zweeds

Relaties/Serie

Crime series
DVD

Crime series (2008-...)

vol.
Uitgeleend
The bridge
DVD

The bridge (2011-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend