The vampire diaries. Seizoen 4
DVD

The vampire diaries. Seizoen 4 ([2013])/ L.J. Smith, starring] Nina Dobrev

Elena wordt 18 jaar en worstelt met de overgang van mens naar vampier en Stefan gaat op zoek naar een medicijn voor vampiers. Vanaf ca. 16 jaar.

Recensie

Vierde seizoen van de Amerikaanse televisieserie, gebaseerd op de ook in Nederland succesvolle tienerboekenserie van L.J. Smith. Het verhaal speelt in het stadje Mystic Falls, Virginia. Hoofdpersoon is Elena (Nina Dobrev) die vier maanden na de plotselinge dood van haar ouders probeert haar leven weer op te pakken. Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar voelt ze zich erg aangetrokken tot een nieuwe klasgenoot, Stefan Salvatore, die zich echter vreemd gedraagt. Hij blijkt een eeuwenoude vampier te zijn, evenals zijn slechte broer Damon. In dit vierde seizoen* wordt Elena 18 jaar en worstelt ze met de overgang van mens naar vampier. Stefan probeert een medicijn te vinden voor vampiers en er wordt meer bekend over de donkere achtergrond van Klaus. De serie richt zich op dezelfde doelgroep als 'The Twilight'-saga en is in de Verenigde Staten een succes; in Nederland is de serie uitgezonden door Net5. Ze won verschillende prijzen waaronder de ASCAP Award voor Beste televisieserie en Teen Choice Awards voor o.a. Beste televisieserie (fantasy/sci-fi) en verschillende acteurs. Deze 5-dvd-set bevat de 23 afleveringen van seizoen 4 en veel extra's. Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888158241

Titel The vampire diaries. Seizoen 4
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Nina Dobrev ; L.J. Smith
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2013]
Overige gegevens 5 dvd-video's (971 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels en Frans gesproken, Nederlands, Frans en Engels ondertiteld. - Gebaseerd op de boeken van L.J. Smith - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Outerbanks Entertainment [etc.], 2012-2013 - Bevat ook onder meer: Niet uitgezonden scènes ; Korte documentaires ; Fan galerij
ISBN 5051888158241
PPN 369836480
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers
Taal Engels