Percy Jackson: sea of monsters
DVD

Percy Jackson: sea of monsters (cop. 2013)/ [starring] Logan Lerman ... [et al.], dir. by Thor Freudenthal

Percy is de zoon van de zeegod Poseidon. Samen met twee vrienden gaat hij naar een eiland in de Zee van Monsters op zoek naar het Gulden Vlies. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse avonturenfilm van regisseur Thor Freudenthal met in de hoofdrollen Logan Lerman, Alexandra Daddario en Brandon T. Jackson. Het is het vervolg op 'Percy Jackson & the lightning thief'** en gebaseerd op de boeken van Rick Riordan*. Het verhaal, dat zich afspeelt in het heden, steunt op de Griekse mythologie. De New Yorkse tiener Percy blijkt een godenzoon te zijn. Hij woont in een kamp met halfgoden waaronder zijn beste vrienden halfgod Annabeth en de satyr Grover. Als de bescherming van het kamp niet meer werkt, gaan ze op zoek naar het Gulden Vlies. Maar ook halfgod Luke, zoon van Hermes, is hiernaar op zoek om de wrede god Kronos te doen herleven. Het wordt een avontuurlijke tocht naar de Bermuda Triangle. André Waardenburg (NRC 14-8-'13) geeft 2 bolletjes (van 5) en vindt dat de film doet denken aan de wereld van de Harry Potter-films, maar niet kan tippen aan de verbeeldingskracht van die reeks. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 15-8-'13) noemt het 'een tamelijk karakterloos, voorspelbaar vehikel'. Shelley Eimers (Cinemagazine, i): 'Net als deel één scoort de film niet boven middelmatigheid (...) liefhebbers van avonturenfilms zal het een worst wezen, want de film is leuk genoeg om je bijna twee uur prima mee te vermaken.' Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Percy Jackson: sea of monsters
Uniforme titel Percy Jackson
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thor Freudenthal ; Logan Lerman
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (102 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels of Frans gesproken, Nederlands, Frans of Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2013 - Bevat ook o.a.: Back to camp halfblood ; It's all in the eye
PPN 369523318
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Griekse Oudheid ; Queesten
Taal Engels