Gigantische gebouwen en andere hoge megaconstructies
Boek

Gigantische gebouwen en andere hoge megaconstructies ([2013])/ Ian Graham, vertaling [uit het Engels]: Jannie van der Leer ; eindredactie: Annet Huizing

Waar staat het hoogste bouwwerk en monument? Lees hoe deze wolkenkrabbers worden gebouwd en wat er mis kan gaan. Met kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waar staat het hoogste bouwwerk ter wereld? Hoeveel verdiepingen heeft de hoogste wolkenkrabber? In deze uitgave wordt aandacht besteed aan de hoogste gebouwen in de wereld, waaronder ook monumenten, masten en torens. Niet alleen wordt ingegaan op de constructie, bouwmethodes e.d. maar ook op mogelijke problemen en gevaren. De vele kleurenfoto's, die soms ook als achtergrond dienen, ondersteunen de tekst goed. De informatie in korte teksblokken bevat veel feiten over bv. de hoogte, zwaarte en de wijze waarop gebouwd is. Het taalgebruik is soms pittig en de informatiedichtheid hoog, maar moeilijke woorden worden in de tekst zelf uitgelegd of staan in de woordenlijst. In kaders, getiteld 'Megafeiten', zijn nog meer feitjes opgenomen. De op het omslag beloofde '8 extra uitvouwpagina's' betreft er slechts één in het midden van de uitgave. Hierop staat de Burj Khalifa in Dubai. Achterin staan een top 10 van de hoogste wolkenkrabbers, enige interactieve vragen, internetlinks met QR-codes en een register. Deze aantrekkelijk ogende uitgave is net als de andere delen uit de serie 'Megaconstructies'* goed bruikbaar op school in bijvoorbeeld de techniekles. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750372 | 34 pagina's

Titel Gigantische gebouwen en andere hoge megaconstructies
Auteur Ian Graham
Secundaire auteur Jannie van der Leer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 34 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: 8 extra uitvouwpagina's - Met register - Vertaling van: Towering giants and other tall megastructures. - QED Publishing, copyright 2011. - (Megastructures)
ISBN 9789461750372
PPN 364139218
Rubriekscode 695.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wolkenkrabbers; Bouwkunde
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wolkenkrabbers

Relaties/Serie

Megaconstructies
Boek

Megaconstructies (2013-...)

vol.
Uitgeleend