Alles over de Olympische Winterspelen
Boek

Alles over de Olympische Winterspelen ([2013])/ Nick Hunter, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken ; eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing

Welke sporten doen mee met de Olympische Winterspelen? Lees ook over de geschiedenis, de teamsporten en enige schandalen. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook voor moeizame lezers.

Recensie

Ingezoomd wordt op de Olympische Winterspelen. We lezen over de geschiedenis ervan, over de veranderingen vanaf de eerste Spelen in 1924, de verschillende sporten op ijs en sneeuw, de Paralympische Winterspelen en over enige schandalen. Afgesloten wordt met een overzicht van de sporten die in Sotsji in 2014 te zien zijn en een medaillespiegel van 1924 tot 2010. De geboden informatie is helder en kernachtig en geschreven op een toegankelijk leesniveau met eenvoudig woordgebruik. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de lijst met 'moeilijke woorden'. De uitgave is overzichtelijk en oogt aantrekkelijk. De korte teksten - hier en daar in gekleurde kaders gezet - is gedrukt op een witte ondergrond en wordt ondersteund met mooie kleurenfoto's. Er is een vrij grote letter gebruikt. De foto's zijn allemaal voorzien van een korte toelichting. Voor in het boek staat een duidelijke inhoudsopgave; achterin tips voor bijpassende boeken, websites met QR-codes en een register. Eerder verscheen van dezelfde auteur ook een boek over de Olympische Spelen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461750730 | 32 pagina's

Titel Alles over de Olympische Winterspelen
Auteur Nick Hunter
Secundaire auteur Karin Beneken ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaarten - 27 cm
Annotatie Met literatuur opgave, register - Vertaling van: The Winter Olympics. - Heinemann, 2013
ISBN 9789461750730
PPN 364139978
Rubriekscode 616.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Olympische Winterspelen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Olympische Spelen