Afwassingen
Boek

Afwassingen aantekeningen voor een roman (2013)/ Patrick deWitt, vert. [uit het Engels] door Saskia van der Lingen en Caroline Meijer

Een barkeeper in een bar in Hollywood observeert diverse aan lager wal geraakte mensen uit zijn cliëntèle, maar begint zelf ook steeds meer alcohol te gebruiken.

Recensie

Een afwassing is een ceremoniële reiniging van het lichaam, maar kan ook een relgieuze handeling inhouden. In deze roman is een barkeeper werkzaam in een Hollywood-bar. De klanten die daar aanspoelen, zijn stuk voor stuk losers die een klap van de harde (film)wereld hebben gekregen. Ze liegen dat ze nog een mooie toekomst voor zich hebben. De barkeeper spreekt zichzelf als 'jij' toe. Ook hij hoort tot de verliezers: niet alleen verliest hij zijn vrouw door zijn drankgbruik, hij raakt ook zijn integriteit kwijt. Hij liegt mee met de eenzame wolven in de kroeg. Alleen als hij weg kan komen uit die liefdeloze omgeving, kan hij iemand worden. Er zit niets anders op dan in beweging te komen. Debuutroman van de Amerikaanse schrijver (1975), die bekend werd om zijn eerder vertaalde cowboyroman 'De gebroeders Sisters', met een Booker Prize-nominatie. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789038897356

Titel Afwassingen : aantekeningen voor een roman
Auteur Patrick DeWitt
Secundaire auteur Saskia van der Lingen ; Caroline Meijer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, 2013
Overige gegevens 221 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Ablutions. - Boston [etc.] : Houghton Mifflin Harcourt, cop. 2009
ISBN 9789038897356
PPN 355497867
Thematrefwoord verslaving
Taal Nederlands