Steekjes in en om het huis
Boek

Steekjes in en om het huis ([2013])/ Mandy Shaw, ontwerp en illustraties: Mia Farrant ; fotografie: Vanessa Davies en Lorna Yabsley ; vertaling [uit het Engels]: Wilma Hoving ; redactie: Vitataal

Voorbeelden van applicaties met huiselijke onderwerpen om op allerlei voorwerpen aan te brengen en vervolgens te borduren.

Recensie

De nadruk in dit naai- en borduurboek ligt op appliqueren. Nadat de applicatie met opstrijkbaar plakvlies op de stof is aangebracht, begint het borduren. De auteur koos in deze uitgave voor pasteltinten. De negentien voorbeelden (en geen twintig zoals de voorkaft vermeldt) voor applicaties met allerlei soorten huisjes, zijn ingedeeld in negen thema's zoals thuis, huisdieren, strand, tuin en Kerstmis. De werkbeschrijvingen zijn stapsgewijs, genummerd en voorzien van instructieve tekeningen en duidelijke kleurenfoto's. De stekenuitleg is zowel voor links- als voor rechtshandigen (!). Alle patronen zijn achter in het boek te vinden. Van de makers wordt wel enige naaiervaring verwacht. De uitgave is te vergelijken met 'Steekjes met liefde' (2012)* van dezelfde schrijfster. Een boek met leuke voorbeelden om na te maken, maar ook om inspiratie uit op te doen.

Specificaties

Nederlands | 9789048307999 | 127 pagina's

Titel Steekjes in en om het huis
Auteur Mandy Shaw
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Wilma Hoving ; Mia Farrant ; Vanessa Davies
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2013]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 22 × 22 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Stitch at home. - David & Charles Limited, 2012
ISBN 9789048307999
PPN 362784124
Rubriekscode 626.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Borduren
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Borduren