De zomer van Kim Novak
Boek

De zomer van Kim Novak (2013)/ H°akan Nesser, uit het Zweeds vert. door Edith Sybesma

Tijdens de vakantie van twee 14-jarige jongens wordt een (onopgeloste) moord gepleegd op de verloofde van jonge vrouw die sprekend op de Amerikaanse filmster Kim Novak lijkt; vijfentwintig jaar later stuit een van de jongens op een intrigerend krantenbericht.

Recensie

Twee veertienjarige vrienden, Erik en Edmund, pubers met het bijbehorende gedrag, taalgebruik en gevoelens, brengen samen de zomer van 1962 door in een huis aan een Zweeds meer. Ze roeien, zwemmen, lezen, roken, tekenen strips en maken fietstochtjes. Henry, de broer van Erik, begint in het zomerhuis een relatie met lerares Ewa, die sprekend op Kim Novak lijkt. De beide veertienjarige vrienden hebben ook zo hun gedachten en gevoelens voor de jonge, knappe vrouw. Ewa is echter verloofd met een handbalster, die op goede dag vermoord wordt gevonden. Hoewel Henry wordt verdacht, krijgt de politie de zaak niet rond. Totdat Erik vijfentwintig jaar na dato een krantenartikel leest over onopgeloste moorden... Het verhaal leest als een trein, is bij vlagen humoristisch en treurig tegelijk en geeft een prachtig beeld van de belevingswereld van opgroeiende jongens. En tussen de bedrijven door slaagt Nesser erin om de spanning op te voeren tot de laatste bladzijde. Gebonden uitgave op klein formaat met leeslint, kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789462370135

Titel De zomer van Kim Novak
Auteur Håkan Nesser
Secundaire auteur Edith Sybesma
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Breda : World Editions, 2013
Overige gegevens 285 p - 15 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met De Geus - 1e dr. Nederlandse uitg.: Breda : De Geus, 2009 - Vert. van: Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. - Stockholm : Bonnier, cop. 2005
ISBN 9789462370135
PPN 362901643
Genre detectiveroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Colibri-bibliotheek
Boek

Colibri-bibliotheek (2013-...)

vol. 9
Uitgeleend