Frontkameraden
Boek

Frontkameraden (2013)/ Sven Hassel, redactie Stephan van Meulebrouck

In 1944 herstelt een groep soldaten van een gestraftenregiment van hun wonden in een ziekenhuis in Hamburg; bombardementen teisteren de stad.

Aanwezigheid

Recensie

Nieuwe editie van de bekende oorlogsroman, nu compleet en ongecensureerd. In de Tweede Wereldoorlog in 1944 herstelt een groep soldaten van een gestraftenregiment van hun wonden in een ziekenhuis in Hamburg. Bombardementen teisteren de stad. In dit inferno is de stamkroeg van tante Dora de plaats waar Sven, Kleintje, de legionair en de rest van de groep zuipen, achter de meiden aanzitten en vechten. Daarna moet de groep weer terug naar het Oostfront. Een wanhopige strijd om te overleven volgt. Alle gruwelen van de oorlog komen onverbloemd langs in dit derde boek van Sven Hassel die het baseerde op zijn eigen ervaringen. Staccato zinnen maken je murw van alle ellende. Een mensenleven telt niet en vrouwen worden gebruikt. En toch is er ook een straaltje hoop door de kameraadschap in de groep. Ruim vijftig jaar geleden geschreven en nog steeds makkelijk leesbaar door de vlotte stijl. De boeken van Sven Hassel (1917-2012) beschrijven de rauwe oorlog pur sang. Los leesbaar van de voorgaande delen 'Bataljon der verdoemden' en 'Pantsers des doods'*. Zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789089752734

Titel Frontkameraden
Auteur Sven Hassel
Secundaire auteur Stephan van Meulebrouck
Type materiaal Boek
Uitgave 's-Graveland : Just Publishers, 2013
Overige gegevens 299 p - 21 cm
Annotatie 1e druk van deze uitgave: 2008. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Hoorn : Westfriesland, 1963 - Oorspronkelijke titel: Frontkammarater
ISBN 9789089752734
PPN 36322162X
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Duitsland; Wereldoorlog II ; Overleven ; Soldatenleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Oorlogsklassieker

Oorlogsklassieker (2008-...)

vol. dl. 4
Uitgeleend