Wat feesten ons vertellen
Boek

Wat feesten ons vertellen (cop. 2013)/ [tekst: Anite Haverkamp ... et al., beeldred.: Anite Haverkamp]

Bespreking van de betekenis van christelijke feesten aan de hand van de bijbelprenten van Romeyn de Hooghe en werk van andere kunstenaars uit andere tijdperken.

Recensie

In samenwerking met het Museum Catharijneconvent te Utrecht en de Bijbelse tuin in Hoofddorp is dit boek verschenen dat beeldmeditaties geeft bij de christelijke feesten van Advent tot en met Pinksteren. De auteurs zijn de mening toegedaan dat de christelijke feesten tot ons cultureel erfgoed behoren. Zij willen dat ook jongeren de verhalen herkennen die achter de feesten staan. De illustraties zijn voornamelijk ontleend aan prenten die de etser Romeyn de Hooghe in de zeventiende eeuw in groten getale heeft gemaakt. Deze zijn aangevuld met kunstwerken van andere kunstenaars en/of uit andere perioden. De medewerkers die uit de rooms-katholieke traditie komen, hebben met enthousiasme aan deze uitgave gewerkt. Een dvd is bijgesloten zodat de prenten ook via de beamer kunnen worden bekeken. De kleurige uitgave is een poging om de riten en verhalen van de bijbel uit te leggen. Gebonden uitgave in klein, vierkant formaat.

Specificaties

Nederlands | 9789066305403

Titel Wat feesten ons vertellen
Secundaire auteur Anite Haverkamp
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : WBOOKS, cop. 2013
Overige gegevens 144 p - ill - 17×17 cm - dvd
Annotatie Uitg. i.s.m. Museum Catharijneconvent, Utrecht en Bijbelse tuin, Hoofddorp - Met lit. opg
ISBN 9789066305403
PPN 357403959
Rubriekscode 247.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerkelijke feesten; Rooms-Katholieke Kerk ; Hooghe, Romeyn de ; Advent ; Kerstmis ; Driekoningenfeest ; Veertigdagentijd ; Pasen ; Hemelvaart ; Pinksteren
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Christelijke feesten