Een psychische stoornis heb je niet alleen
Boek

Een psychische stoornis heb je niet alleen praten met families en naastbetrokkenen (2013)/ Jan Baars & Erwin van Meekeren (red.)

Handboek voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en maatschappelijk werkers om de familie en kennissenkring van psychiatrische patiënten te betrekken bij de behandeling.

Aanwezigheid

Recensie

In de systeem- en relatietherapie is het reeds lang bekend dat iedere psychische stoornis een flinke impact heeft op de familie en naastbetrokkenen en omgekeerd dat deze een grote invloed hebben op de patiënt. De redacteurs, psycholoog-systeemtherapeut en psychiater, schreven in 2011 al 'Psychische stoornissen en naastbetrokkenen'*; dit boek is een soortgelijk, maar veel uitvoeriger, diepergaande, door veertig auteurs geschreven handboek geworden. Vooral bedoeld voor (opleidingen van) GZ-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en maatschappelijk werkenden. Ruime aandacht voor theorie en praktijk van het betrekken van de familie bij gesprekken en behandeling. Ook komen de belangrijkste ziektebeelden aan de orde, inclusief capita selecta zoals ouderen, suïcidaliteit en forensische psychiatrie. Een voor ingewijden leesbaar en enthousiasmerend boek met praktijkvoorbeelden, tips, verdere websites en literatuur.

Specificaties

Nederlands | 9789461058188

Titel Een psychische stoornis heb je niet alleen : praten met families en naastbetrokkenen
Secundaire auteur Jan Baars ; Erwin van Meekeren
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, 2013
Overige gegevens 575 p - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789461058188
PPN 354895583
Rubriekscode 606.86
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychiatrische patiënten; Sociale netwerken ; Psychische stoornissen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychiatrie