Smakelijke aardappelen
Boek

Smakelijke aardappelen (cop. 2014)/ [tekst: Annette Heisch, Cornelia Klaeger, fotogr.: Christiane Krüger ; ill.: know idea ; vert. uit het Duits Tekstkader, Marthe Philipse ; red. Tekstkader]

Recensie

Kookboek met aardappelgerechten: met wetenswaardigheden over aardappelen, over de vele soorten en hoe ze te gebruiken, en met welk keukengerei. De gerechten zijn ingedeeld in: salade en snacks, uit de pan, uit de koekenpan, uit de oven en speciale gerechten zoals gepofte aardappelen. Ook de aardappelklassiekers als aardappelpuree, rösti etc. ontbreken niet. Er is een grote variatie aan gerechten. Zo zijn er maaltijden met vis, vlees en vegetarische, maar er zijn ook salades en snacks. Groenten en kaas zijn er in vele soorten. De aardappel, die nog steeds basisvoedsel is, is veelzijdig, is het hele jaar door verkrijgbaar, is gezond en voordelig, en bovendien zijn aardappelgerechten snel klaar. De gerechten in dit boek vereisen zo'n 30 minuten. De voedingswaarde en het aantal calorieën worden bij elk gerecht weergegeven. Het boek geeft eigentijdse recepten, nieuwe combinaties met traditioneel basisvoedsel. Het ziet er mooi verzorgd uit, met paginagrote foto's en is voorzien van een register. Voor ieder die van aardappels houdt en van variatie in het dagelijks menu.

Specificaties

Nederlands | 9789064071867

Titel Smakelijke aardappelen
Auteur Annette Heisch ; Cornelia Klaeger
Instelling /Tekstkader, Utrecht
Secundaire auteur Christiane Krüger ; Marthe Philipse
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : The Reader's Digest, cop. 2014
Overige gegevens 160 p - ill - 26×26 cm
Annotatie Met index - Vert. gebaseerd op: Köstliche Kartoffeln. - Stuttgart [etc.] : Das Beste, cop. 2013. - (30 Minuten-Küche)
ISBN 9789064071867
PPN 362781192
Rubriekscode 629.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aardappelrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Aardappelrecepten