Het molletje en de sneeuwman
Boek

Het molletje en de sneeuwman (2013)/ ill. & concept: Zdenek Miler, tekst: Hana Doskocilová ; [vert. uit het Tsjechisch: J.H. Gever]

Het molletje dat altijd een winterslaap houdt, is benieuwd naar de winter. Hij maakt een sneeuwpop waar hij dikke vrienden mee wordt. Maar hoe kan hij de sneeuwpop redden als het lente wordt? Prentvertelling met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Molletje die altijd winterslaap houdt, is nieuwsgierig naar de winter. Hij maakt een sneeuwpop om mee te spelen. Ze hebben veel plezier, totdat de lente begint. De sneeuwman smelt tot er alleen nog een hoofd over is. Molletje belt een ziekenwagen en een sneeuwscooter brengt de sneeuwman en de mol naar een skilift, waarmee ze naar de top van de berg gaan, waar altijd sneeuw ligt. Molletje maakt de sneeuwman weer compleet en reist weer terug. Beneden beleeft Molletje de lente, zomer en herfst en als het weer winter is, komt de sneeuwman naar beneden om met Molletje te spelen. Prentvertelling op basis van een Tsjechische tekenfilm uit 1998. De illustraties ogen ouderwets (telefoon met draaischijf), in naïeve stijl, maar stralen ook warme nostalgie uit. Er is veel tekst, deze komt niet altijd overeen met wat er op de illustraties te zien is. Ook zijn er paginagrote tekeningen zonder tekst waar veel op te zien is. Het verhaal is pedagogisch zeer verantwoord, aan het eind van het verhaal gaat mol naar bed, omdat hij toch wel heel erg moe is zonder zijn winterslaap. Het boek is extra leuk om voor te lezen voor ouders die vroeger het molletje als tekenfilm gezien hebben. Ook geschikt om de seizoenen te behandelen. Dit is het vijfde prentenboek over Molletje*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025755331

Titel Het molletje en de sneeuwman
Auteur Zdenek Miler
Secundaire auteur Hana Doskocilová ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2013
Overige gegevens [36] p - ill - 27 cm
Annotatie Vert. van: Krteka snehulák. - Praag : Albatros Media, cop 1998
ISBN 9789025755331
PPN 362985758
Thematrefwoord Sneeuw ; Winter ; Vriendschap
Taal Nederlands