Wij samen op stap
Boek

Wij samen op stap (2013)/ beeldverhaal van Leo Timmers, met tekst van Jean Reidy ; en bew. [van uit het Engels] van Bart Moeyaert

Een konijnenmoeder gaat 's ochtends vroeg met de kinderwagen op stap in de stad. Ze komen langs de markt, het station, een schoolplein, ziekenhuis en boekwinkel. Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde, humorstische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Elke dag om klokslag zeven komt de hele stad tot leven. Zo begint het verhaal waarin we kennismaken met moeder konijn en haar kind. Zij gaan samen met de kinderwagen op stap en komen zo langs allerlei winkels, bedrijven en plekken die onderdeel zijn van de drukte en bedrijvigheid in een stad: de markt, een schoolplein en in het ziekenhuis. Met de bus gaan ze weer terug naar huis. Eenmaal thuis valt moeder vermoeid in haar stoel in slaap, terwijl haar kind alle gebeurtenissen van die dag nog eens naspeelt. Vrolijk, vierkant prentenboek vol gepersonifieerde dieren waarin een dierenkind kennismaakt met de drukte van de stad. De fraaie tekst op rijm beslaat twee tot zes regels per dubbele pagina (gedrukt in een duidelijke, schreefloze letter zonder hoofdletters of interpunctie) en is ondergeschikt aan de vrolijke, kleurrijke en kenmerkende tekeningen. De illustraties nodigen uit om vaak te bekijken en steeds weer nieuwe dingen te ontdekken. Ze zullen zeker herkenning oproepen en voor gespreksstof zorgen. Op het omslag wandelt moeder konijn met haar kind in de wandelwagen langs een winkel. De illustrator is meerdere malen bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en kreeg in 2012 een Boekenpauw voor 'Boem'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045115894

Titel Wij samen op stap
Auteur Leo Timmers ; Jean Reidy
Secundaire auteur Bart Moeyaert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [ect.] : Querido, 2013
Overige gegevens [32] p - ill - 26×26 cm
Annotatie Vert. van: All through my town. - New York : Querido, cop. 2013
ISBN 9789045115894
PPN 363082123
Thematrefwoord Stadsleven ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands