Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Van rups tot vlinder
Boek

Van rups tot vlinder ([2013])/ Camilla de la Bédoyère, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Annet Huizing & Jannie van der Leer

Volg het leven van de vlinder, vanaf het leggen van de eitjes tot het opgroeien van de rups en pop tot een volwassen vlinder. Met soms stapsgewijze uitleg en kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar; ook voor moeizame lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe wordt een rups tot een mooie vlinder? Dit deel uit de twaalfdelige serie 'De kringloop van het leven'* gaat over de levenscyclus van vlinders. Er wordt in korte hoofdstukken van een dubbele pagina ingegaan op de bouw van de vlinder, het leggen en het uitkomen van de eitjes van de vlinder, de groei van de rups tot pop, en het tevoorschijn komen van de vlinder. Beknopt wordt de leefwijze van de vlinder besproken tot de levenscirkel rond is. De korte, duidelijke tekstblokken in een grote speelse letter zijn verhelderend, evenals de uitleg bij de meestal ongekaderde kleurenfoto's. Soms zijn foto's omcirkeld door een felgekleurde stippellijn. Sommige informatie wordt puntsgewijs weergegeven, bv. hoe het zaadje uitgroeit tot een plantje. De lay-out is overzichtelijk met foto's die goed bij de tekst aansluiten. Achterin staan een woordenlijst, verwijzingen naar boeken van de eigen uitgeverij en een website, register en informatie voor ouders en leerkrachten. Goed te gebruiken voor thuis of op school, zowel zelfstandig als onder begeleiding. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen, hoewel het gebruikte lettertype wat onrustig aandoet.

Specificaties

Nederlands | 9789461750198 | 24 pagina's

Titel Van rups tot vlinder
Auteur Camilla De la Bédoyère
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 25 × 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Caterpillar to Butterfly. - QED Publishing, copyright 2009. - (Lifecycles)
ISBN 9789461750198
PPN 357404173
Rubriekscode 597.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vlinders ; Rupsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vlinders

Relaties/Serie

De kringloop van het leven
Boek

De kringloop van het leven (2013-...)

vol.
Uitgeleend