Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Van pup tot hond
Boek

Van pup tot hond ([2013])/ Camilla de la Bédoyère, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Annet Huizing & Jannie van der Leer

Volg het leven van de hond, vanaf de geboorte van de pup tot het opgroeien tot een volwassen dier. Met soms stapsgewijze uitleg en kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar; ook voor moeizame lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Welke soorten honden zijn er en wat kunnen ze allemaal? Dit deel uit de serie 'De kringloop van het leven'* gaat over de levenscyclus van honden. Er wordt in korte hoofdstukken van een dubbele pagina ingegaan op puppy's en waar ze vandaan komen, de zwangerschap en geboorte van de hond en hoe de puppy's opgroeien. Beknopt wordt de leefwijze van de hond besproken tot de levenscirkel rond is. De korte, duidelijke tekstblokken in een grote speelse letter zijn verhelderend, evenals de uitleg bij de meestal ongekaderde kleurenfoto's. Soms zijn foto's omcirkeld door een felgekleurde stippellijn. Sommige informatie wordt puntsgewijs weergegeven. De lay-out is overzichtelijk met foto's die goed bij de tekst aansluiten. Achterin staan een woordenlijst, verwijzingen naar boeken van de eigen uitgeverij en enkele websites, register en informatie voor ouders en leerkrachten. Goed te gebruiken voor thuis of op school, zowel zelfstandig als onder begeleiding. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen, hoewel het gebruikte lettertype wat onrustig aandoet.

Specificaties

Nederlands | 9789461750174 | 24 pagina's

Titel Van pup tot hond
Auteur Camilla De la Bédoyère
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 25 × 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Puppy to Dog. - QED Publishing, copyright 2009. - (Lifecycles)
ISBN 9789461750174
PPN 357404157
Rubriekscode 634.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honden ; Jonge dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Honden

Relaties/Serie

De kringloop van het leven
Boek

De kringloop van het leven (2013-...)

vol.
Uitgeleend