Nachtzuster
DVD

Nachtzuster (p 2013)/ Reidar Sørensen ... [et al.], regi: Alexander Eik ; prod.: Rune H. Trondsen

Politie-inspecteur Cato Isaksen van de recherche in Oslo komt bij zijn onderzoek naar de moord op een oude vrouw tot de ontdekking dat haar kleindochter twee weken daarvoor spoorloos is verdwenen.

Recensie

Een Noorse politiefilm uit 2007, gebaseerd op de vierde misdaadroman van Unni Lindell, die ook in Nederland bekend is. In de hoofdrol Reidar Sørensen (Hodejegerne; Bloody angels) als Cato Isaksen, inspecteur bij de afdeling moordzaken van de politie in Oslo, een man van middelbare leeftijd met een druk privéleven. Hij is hertrouwd met zijn eerste vrouw Bente, ze hebben drie kinderen en zorgen soms ook voor het zoontje van Cato en zijn ex. In een rustige buitenwijk van Oslo wordt 's avonds een oude vrouw op straat doodgeschoten. Isaksen en zijn team ontdekken tijdens het onderzoek dat haar kleindochter twee weken daarvoor spoorloos is verdwenen, maar beide zaken lijken dood te lopen. Inmiddels zijn zes boeken over Isaksen verfilmd.

Specificaties

Noors

Titel Nachtzuster
Uniforme titel Nattsøsteren The night sister
Secundaire auteur Alexander Eik ; Reidar Sørensen ; Unni Lindell
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, p 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (180 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Noors gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Unni Lindell - Videoversie van de televisieserie: Noorwegen : Nordisk Film, 2007 - Oorspr. titel: Nattsøsteren
PPN 369378040
Genre detectiveroman
Taal Noors