Eigenwijs je hypotheek aflossen
Boek

Eigenwijs je hypotheek aflossen (2012)/ Marieke Henselmans, [ill.: Dannes Wegman ; red.: Maarten Steendam ; met medew. van: Frank Rutten ... et al.]

Praktische informatie over de voor- en nadelen van het aflossen van de hypotheek, met adviezen over hoe dit op de voordeligste en snelste wijze kan.

Aanwezigheid

Recensie

Informatie voor mensen die zich afvragen of het in hun persoonlijke situatie wel/niet verstandig is hun hypotheek af te lossen. De auteur helpt door een inventarisatie van de diverse factoren die hierbij een rol spelen zodat mensen hierin bewust een keuze kunnen maken. Als rode draad functioneren bij de diverse onderwerpen (te!) veel illustratieve persoonlijke ervaringsverhalen van mensen. De diverse hypotheeksoorten, specifieke aflossingsmogelijkheden etc. worden duidelijk aangegeven. Als geheel is het boek praktisch en maakt het deze ingewikkelde materie helder en begrijpelijk, maar het is daarbij weinig theoretisch onderbouwd en daardoor voor 'gevorderden' minder interessant. Stappenplannen, specifieke aandachtspunten, diverse oefeningen, opdrachten, overzichten, tips en adviezen maken van de inhoud een typisch 'doe-boek' bij het checken van de eigen financiële situatie en stimuleren tevens eigen motivatie en gerichte actie. Dit handzame boek wordt afgerond met relevante informatie over het eigen budget en besparingsmogelijkheden (doel: aflossen). Voorzien van een verklarende woordenlijst. De schrijfster is columniste van het AD en publiceerde al meer boeken over geldzaken en besparen. Geïllustreerd met silhouettekeningen.

Specificaties

Nederlands | 9789490298036

Titel Eigenwijs je hypotheek aflossen
Auteur Marieke Henselmans
Secundaire auteur Maarten Steendam ; Frank Rutten
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Oss : Uitgeverij Genoeg, 2012
Overige gegevens 112 p - ill - 20 cm
ISBN 9789490298036
PPN 352617071
Rubriekscode 345.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hypotheken ; Geldschulden ; Financiële planning
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Hypotheken

Relaties/Serie

Slim met je geld
Boek

Slim met je geld (2012-...)

vol.
Uitgeleend