Unconditional
Boek

Unconditional liefde zonder voorbehoud : roman (cop. 2013)/ Eva Marie Everson, vert. [uit het Engels] door Marijne Thomas

Als een jonge Amerikaanse na de dood van haar man het leven niet meer ziet zitten, ontmoet ze bij toeval een oude jeugdvriend die kansarme kinderen helpt en haar een nieuw levensdoel geeft.

Aanwezigheid

Recensie

Samantha is een succesvolle jonge Amerikaanse vrouw. Ze is gelukkig getrouwd met Billy, woont op een boerderij met paarden en geniet van haar werk als kinderboekenschrijfster. Wanneer haar man wordt doodgeschoten in een achterbuurt, verliest Sam de wil om verder te leven. Een ontmoeting met twee kinderen leidt tot een hereniging met Joe, haar beste vriend uit haar kindertijd. Ondanks een levensbedreigende nierziekte draait het leven van deze 'Papa Joe' volledig om het helpen van kansarme kinderen. Door Joe's werk herontdekt Sam de zin van het leven en haar geloof in God. Het boek is gebaseerd op de gelijknamige film 'Unconditional'* (2012) van regisseur Brent McCorkle, waaraan een waargebeurd verhaal ten grondslag ligt (niet verwarren met de gayfilm 'Unconditonial' van regisseur Bryn Higgins). Het boek heeft een prettige stijl en leest vlot, maar is wat summier in de beschrijvingen van situaties en karakters. Waarschijnlijk komt dit doordat de schrijfster dicht bij de film moest blijven (boek en film zijn gelijktijdig uitgebracht). De film is goed ontvangen in christelijke kringen. Het boek zal deze doelgroep ook aanspreken. Achter in het boek staat een oproep om orgaandonor te worden. Filmfoto op het omslag, kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029722575

Titel Unconditional : liefde zonder voorbehoud : roman
Auteur Eva Marie Everson
Secundaire auteur Marijne Thomas
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, cop. 2013
Overige gegevens 222 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Unconditional. - Nashville, TN : B&H Publishing Group, cop. 2012
ISBN 9789029722575
PPN 363221093
Genre sociale roman - protestants milieu
Thematrefwoord Liefdadigheid ; Orgaandonaties ; Zingeving
Taal Nederlands