Tuinen van Babylon
Boek

Tuinen van Babylon ([2013])/ T.L. Highley, vertaling [uit het Engels]: S. Postema

De dochter van de Babylonische koning Nebudkadnezar zoekt naar vrijheid en geluk en komt daarbij voor hete vuren te staan.

Recensie

De wereld rondom de jonge Babylonische prinses Tiamat is er een van magie, angst, geheimen en onvrijheid. Haar vader, Nebukadnezar, werd van zijn troon gestoten en zwerft nu, krankzinnig geworden, als een wild dier door de tuinen van Babylon. Het boek begint met de dood van de echtgenoot aan wie Tiamat was uitgehuwelijkt. Zij verlangt naar een eigen, zinvol leven, maar bevindt zich in een ondoorgrondelijk machtsspel van de machtige magiër Shadir. Wat is de rol van haar koele moeder? Als Tiamat opnieuw dreigt te worden uitgehuwelijkt, neemt ze het heft in eigen hand. Ze ontmoet tal van geheimen, die ze wil ontraadselen. Ook de ogenschijnlijk zo arrogante joodse balling Pedaja komt op haar pad. Het vergt enig doorzettingsvermogen om deze roman uit te lezen. De historische setting is aanvankelijk interessant, maar het verhaal dat verteld wordt, is zeer uitgesponnen en heeft soms iets weg van een kasteelromannetje. De vertaling laat zich op zich goed lezen, maar hier en daar laat de taalbeheersing behoorlijk te wensen over. Voorin een beknopte verklarende woordenlijst. Voor lezers met een protestants-christelijke achtergrond. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789033125300 | 352 pagina's

Titel Tuinen van Babylon
Auteur T.L. Higley
Secundaire auteur S. Postema
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Den Hertog, [2013]
Overige gegevens 352 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Haar vader is koning Nebukadnezar. Haar geheim kan een koninkrijk verwoesten - Vertaald van: Garden of madness. - Nashville, TN : Thomas Nelson Inc., cop. 2012
ISBN 9789033125300
PPN 369654935
Genre historische roman - protestants milieu
Thematrefwoord Babylonië
Taal Nederlands