Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Marcel Schellekens
Boek

Marcel Schellekens romantisch realist (cop. 2013)/ Annabelle Birnie ... [et al., eindred. Sibylle Cosyn ; vert. samenvatting Global Genius Translations, Julia Thompson ; fotogr. U-See photography, Rick Strooper]

Overzicht van het werk van de Nederlandse kunstenaar (1954- ) dat voornamelijk bestaat uit figuratieve schilderijen en etsen.

Aanwezigheid

Recensie

Overzicht van het werk van de Nederlandse kunstenaar Marcel Schellekens (1954). Zijn oeuvre bestaat uit schilderijen, olieverf op doek en etsen in kleurendruk. Zijn stijl is te omschrijven als realistisch, waarbij de invloed van lichtval en kleurtinten een opvallende rol spelen. De sfeer van zijn werk is nostalgisch en romantisch, en het zijn vooral de alledaagse onderwerpen die de kunstenaar in zijn directe omgeving tegenkomt. Schellekens heeft zijn opleiding genoten aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht, afdeling grafiek. Houtsnedes van Japanse kunstenaars hebben hem beïnvloed, maar ook het werk van Egon Schiele en de Engelse Walter Sickert zijn voor hem voorbeelden. Het hoofdstuk 'In Druk' geeft een inkijkje in de werkwijze van Schellens, waarbij hij aangeeft dat hij nooit zijn etsen door assistenten laat drukken maar alles zelf doet omdat hij heel precies de kleurnuances wil kunnen bepalen. Deze uitgave over het werk van Schellekens is mooi vormgegeven en de werken zijn kleurrijk en duidelijk afgebeeld. Met begeleidende teksten van vier verschillende auteurs.

Specificaties

Nederlands | 9789491196591

Titel Marcel Schellekens : romantisch realist
Uniforme titel Romantisch realist
Auteur Marcel Schellekens
Instelling /Global Genius Translations ; /U-see photography
Secundaire auteur Annabelle Birnie ; Sibylle Cosyn ; Julia Thompson ; Rick Strooper
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : De KunstSalon, cop. 2013 - Wezep : De Kunst [distr.]
Overige gegevens 192 p - ill - 23 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: Deventer : Thieme Art, 2008 - Met samenvatting in het Engels
ISBN 9789491196591
PPN 363818243
Rubriekscode 736.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schellekens, Marcel
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schellekens