Piepklein taartje
Boek

Piepklein taartje (2013)/ door Mark Bailey en Michael Oatman, geïll. door Edward Hemingway ; recept van Alice Waters ; vert. [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp

Bij Olleke thuis is een feest voor de volwassenen. Niemand heeft aandacht voor het hongerige olifantje. Dan ontdekt Olleke dat in het muizenhol een muizenkookprogramma wordt opgenomen. Wat een heerlijk feest! Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Op het grotemensenfeest bij Olleke thuis heeft niemand aandacht voor de kleine olifant. Ze heeft honger, maar kan niet bij het eten. Ze gluurt in een muizenhol in de keukenmuur en ontdekt dat daar een tv-studio is. Een muizenchef presenteert er een kookprogramma waarin heerlijke kleine taartjes worden gemaakt. Hij vertelt dat bij het voorbereiden en bakken van taartjes de vijf zintuigen belangrijk zijn. Ollekes honger wordt gestild en een eigen feest met alle muizen volgt op de koop toe. Er niet bij horen en je zelfvertrouwen verliezen als iets niet lukt omdat je klein bent, is een herkenbaar gevoel. Daartegenover staat de onverwachte ontmoeting met de vriendelijke muizen en het gevoel dat koken samenbrengt. De grote illustraties baden in een retrosfeertje, o.a. door de mooie zachte, wat fletse kleuren. Ze zijn grappig en charmant. De gepersonifieerde dieren zijn guitig en expressief. De schilderijen werden gemaakt met olieverf op hout en dan ingescand. Het boek besluit met het recept, op kindermaat, van kleine appeltaartjes. Een heerlijk kijk- en voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047615170

Titel Piepklein taartje
Auteur Mark Bailey ; Michael Oatman
Secundaire auteur Edward Hemingway ; Alice Waters ; Huberte Vriesendorp
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2013
Overige gegevens [32] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Tiny pie. - Running Press Kids, cop. 2013
ISBN 9789047615170
PPN 363082395
Thematrefwoord Eten ; Feesten
Taal Nederlands