De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar
Boek

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar wat een beestenboel! (cop. 2013)/ [tekst] Alice Pantermüller, [ill.] Daniela Kohl ; [vert. uit het Duits: Hilde Nagel-Peters]

Lotte Wirwar (10, ik-figuur) wil een huisdier en verzint van alles om dat voor elkaar te krijgen. Dagboek met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 10-jarige Lotte Wirwar beleeft ongewone dingen. Misschien heeft dat te maken met haar Indische blokfluit die steeds weer tevoorschijn komt; wanneer ze daarop blaast, belandt ze in vreemde situaties. Haar grootste wens is een huisdier en ze verzint van alles om dat voor elkaar te krijgen. Dit humoristische verhaal hangt van allerlei bizarre en ongelofelijke situaties aan elkaar. Het is in de ik-vorm geschreven, als een dagboek, en beslaat de periode van 1 t/m 17 september. Alles in Lottes leven is een karikatuur: haar familie, de thuissituatie van haar vriendin, school. Lottes ideeën en belevenissen zijn hilarisch, maar ze reageert op alles wat haar overkomt als een 'normaal' meisje. De pagina's zijn gevuld met vele grappige, fantasievolle stripachtige tekeningen in zwart-wit, vaak met tekstballonnetjes. Ook in de tekst staan tekeningetjes of emoticons, en de vormgeving van de letters wisselt. Er is hierdoor veel te zien, maar het kan het lezen enigszins onrustig maken. De tekst is gedrukt in korte alinea's, per bladzijde niet meer dan circa zes zinnen. Komisch kijk- en leesboek, in de stijl van succesvolle series als 'Het leven van een loser' en 'Dagboek van een muts', maar voor een iets jongere doelgroep, dat vooral meisjes zal aanspreken. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044735697

Titel De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar : wat een beestenboel!
Auteur Alice Pantermüller ; Daniela Kohl
Secundaire auteur Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2013
Overige gegevens 188 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Mein Lotta-Leben : Alles voller Kaninchen. - Würzburg : Arena Verlag, cop. 2012
ISBN 9789044735697
PPN 369250583
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Dagboeken
Taal Nederlands