Als iedereen slaapt
Boek

Als iedereen slaapt ([2013])/ Komako Sakai, tekstbewerking [uit het Engels naar het oorspronkelijk Japans]: Siska Goeminne

Hanna wordt 's nachts wakker. Iedereen slaapt, behalve Kito de poes. Samen met Kito gaat ze naar de wc en eet ze wat lekkers. Daarna speelt Hanna stilletjes met speelgoed van grote zus. Prentenboek met sfeervolle, verstilde verfillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Prentenboek over Hanna die midden in de nacht wakker wordt terwijl iedereen in huis nog slaapt. Het meisje doet een plasje terwijl Kito de poes haar behoefte doet op de kattenbak naast het toilet. Nadat ze allebei wat lekkers hebben gegeten, pakt Hanna de pop en wat tekenspullen van haar grote zus en gaat ermee onder de dekens spelen. De prachtig gekleurde, gevoelige prenten zijn gemaakt in een gemengde techniek met acrylverf, die met vrij ruwe penseelstreken is opgebracht. Ze zijn geplaatst in kaders met afgeronde hoeken tegen een muisgrijze, matte achtergrond. De overwegende blauwe, paarse en turquoise tinten met roze accenten onderstrepen perfect de verstilde nachtelijke sfeer en de huiselijke geborgenheid. Het subtiele gebruik van licht-donker en de levendige lijnvoering dragen daar tevens aan bij. De gekozen lichaamstaal van zowel de peuter als van de poes is effectief, goed herkenbaar en inleefbaar. Zoals het balanceren bovenop de hoge wc-bril en het loom uitrekken van de poes. Een enkele tekstregel is toegevoegd op een gemeleerd lichtgekleurd balkje onder de prenten, alsof de tekst is uitgeknipt. De auter ontving twee keer een Zilveren Griffel, voor 'Mama, jij bent de liefste' (2006) en 'Sneeuw'(2009). Prachtige, verzorgde uitgave. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058388759

Titel Als iedereen slaapt
Auteur Komako Sakai
Secundaire auteur Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2013]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Little Hanna. - Tokyo : Kaisei-Sha, (c)2012
ISBN 9789058388759
PPN 369460006
Thematrefwoord Slapen
Taal Nederlands