Stadions, dammen en andere enorme megaconstructies
Boek

Stadions, dammen en andere enorme megaconstructies ([2013])/ Ian Graham, vertaling [uit het Engels]: Jannie van der Leer ; eindredactie: Annet Huizing

Wat is de grootste dam? En waar is het grootste sportstadion? Lees hoe deze grote bouwwerken tot stand komen en wat er mis kan gaan. Met kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is de grootste dam ter wereld? Waar vind je het grootste sportstadion? In deze uitgave wordt aandacht besteed aan de grootste bouwcontructies in de wereld, waaronder ook kunstmatige eilanden en piramides. Niet alleen wordt ingegaan op de constructie, bouwmethodes e.d. maar ook op mogelijke problemen en gevaren. De vele kleurenfoto's, die ook als achtergrond dienen, ondersteunen de tekst goed. De informatie in korte teksblokken bevat veel feiten over bv. de grootte, zwaarte en de wijze waarop gebouwd is. Het taalgebruik is soms pittig en de informatiedichtheid hoog; moeilijke woorden worden in de tekst zelf uitgelegd of staan in de woordenlijst. In kaders, getiteld 'Megafeiten', zijn nog meer feitjes opgenomen. De op het omslag beloofde '8 extra uitvouwpagina's' betreft er slechts één in het midden van de uitgave. Achterin staan een top 10 van de grootste stadions, enige interactieve vragen, internetlinks met QR-codes en een register. Voor wat betreft Nederland komen zeer kort de Afsluitdijk en inpoldering aan de orde. Deze aantrekkelijk ogende uitgave is net als de andere delen uit de serie 'Megaconstructies'* goed bruikbaar op school in bijvoorbeeld de techniekles. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750389 | 34 pagina's

Titel Stadions, dammen en andere enorme megaconstructies
Auteur Ian Graham
Secundaire auteur Jannie van der Leer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 34 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: 8 extra uitvouwpagina's - Met register - Vertaling van: Massive Monsters and other huge megastructures. - QED Publishing, copyright 2011. - (Megastructures)
ISBN 9789461750389
PPN 364139226
Rubriekscode 695.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Utiliteitsbouw; Bouwkunde ; Landaanwinning ; Dammen (waterbouwkunde)
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Bouwkunde

Relaties/Serie

Megaconstructies
Boek

Megaconstructies (2013-...)

vol.
Uitgeleend