De fabels van Aesopus
Boek

De fabels van Aesopus (cop. 2012)/ met ill. van Ayano Imai, [Nederlandse tekst ; vert. uit het Engels van Maria van Donkelaar]

Veertien bekende en minder bekende fabels van de Griekse dichter Aesopus worden in het kort naverteld. Onder meer De haan en de leeuw, De leeuw en de muis en Het valse kauwtje. Met paginagrote surrealistische kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek met veertien bekende fabels als 'De leeuw en de muis' en 'De stadsmuis en de veldmuis', maar ook minder bekende fabels van de Griekse dichter Aesopus als 'Het kauwtje en de duiven' en 'Het hert bij de vijver'. De fabels worden kort weergegeven met aan het slot steeds de moraal. De fabels zijn, op twee na, afgedrukt op twee tegenoverliggende bladzijden. De tekst laat zich uitstekend voorlezen en met weinig woorden wordt veel gezegd. Het boek moet een kwartslag worden gedraaid om zowel tekst als paginagrote illustraties te lezen/zien. Deze illustraties zijn kunstzinnige, enigszins surrealistische schilderingen die meer bieden dan alleen een weergave van de tekst. Soms doen ze denken aan bekende schilderijen. Bijzonder mooi is het perspectief dat door de illustrator steeds gekozen wordt. Op de tekstpagina staat ook telkens een kleine illustratie. Het prentenboek zal een bijdrage leveren aan de visuele en kunstzinnige ontwikkeling van de kleuter. Het boek is mooi vormgegeven en heeft een aantrekkelijk omslag. Een van de mooiere prentenboeken met fabels van Aesopus, die ook goed bruikbaar is in het onderwijs. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051162615

Titel De fabels van Aesopus
Auteur Ayano Imai
Secundaire auteur Maria van Donkelaar ; Aesopus"
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2012
Overige gegevens [26] p - ill - 22×30 cm
Annotatie Vert. van: Aesops fables. - Hong Kong : Neugebauer Publishing, cop. 2012
ISBN 9789051162615
PPN 362987106
Rubriekscode Grieks 862
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Fabels