JFK
DVD

JFK ([2013])

Drie documentaires over de moord op JFK in 1963, gezien door de ogen van oud geheim agenten, een huurmoordenaar en de relatie met de maffia en de CIA.

Aanwezigheid

Recensie

Drietal documentaires van Discovery Channel met als onderwerp de moord op president Kennedy op 22 november 1963 te Dallas. In 'The Kennedy detail' blikken negen oud geheim agenten terug op hun Kennedy jaren, toen zij werkzaam waren op het Witte Huis, en op hun levenslange frustratie dat zij er niet in zijn geslaagd de aanslag te voorkomen. In 'Did the mob kill JFK?' wordt de complottheorie ontrafeld dat het onderzoek van de Warren Commissie destijds onvoldoende diepgang had en de maffia en de CIA betrokken waren bij een samenzwering om de president te vermoorden. In 'I shot JFK'* ten slotte komt de huurmoordenaar James E. Files aan het woord. Hij zit een gevangenisstraf uit van dertig jaar en beweert in een intrigerend interview de tweede schutter te zijn geweest, die in opdracht van maffiabaas Charles Nicoletti het dodelijke schot heeft geplaatst in het hoofd van president John F. Kennedy. De drie fascinerende documentaires tonen verder uitgebreid de authentieke beelden van de gebeurtenissen te Dallas en de nasleep van deze schokkende aanslag.

Specificaties

Engels | 8718754400046

Titel JFK
Uniforme titel The Kennedy detail Did the mob kill JFK? I shot JFK John F. Kennedy
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Vince DiPersio ; Alisdair Simpson ; Ton Roozeboom ; Jeffrey Roozeboom
Type materiaal DVD
Uitgave [Etten-Leur] : TDM, [2013]
Overige gegevens 3 dvd-video's (240 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Rugtitel: John F. Kennedy. - Omslag vermeldt: 50 years in memoriam - Bevat: The Kennedy detail / narrator: Alisdair Simpson ; director: Vince DiPersio. - Verenigde Staten : Renegade 83. Did the mob kill JFK? / narrator: Alisdair Simpson. - Verenigde Staten : Peacock Productions, 2009. I shot JFK / dir. by Ton Roozeboom & Jeffrey Roozeboom ; nar. by Bulletproof. - 2006
ISBN 8718754400046
PPN 369896424
Rubriekscode Verenigde Staten 947.6
Taal Engels
Onderwerp algemeen Kennedy, John F. ; Politieke moorden
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Kennedy