Het geheim van Shambhala
Boek

Het geheim van Shambhala (2013)/ James Redfield, vertaling [uit het Engels]: Kaja van Grieken

De hoofdpersoon uit 'De Celestijnse belofte' vertrekt naar Kathmandu, Nepal, en reist van daar met een gids naar de spirituele gemeenschap Shambhala waar hij tot het elfde inzicht komt.

Aanwezigheid

Recensie

Als de hoofdpersoon uit 'De Celestijnse belofte'* eerst door een buurmeisje en kort daarna door een goede vriend wordt gewezen op de spirituele gemeenschap Shambhala in Tibet, ziet hij dat als een teken. Hij gaat per vliegtuig naar Kathmandu, Nepal, en trekt vandaar naar Tibet met een gids die een bekende van zijn goede vriend blijkt te zijn. Tijdens hun gevaarlijke tocht, waarbij ze o.a. door Chinezen belaagd worden en een Hollander ontmoeten, wordt hij in vier stadia geconfronteerd met zichzelf en leert hij veel. Uiteindelijk bereikt hij Shambhala en komt dan daar tot het elfde inzicht, namelijk dat de energie/kracht van het menselijk gebed ons leven kan veranderen. Dit vervolg op 'De Celestijnse belofte' en 'Het tiende inzicht'** is opnieuw vlot en begrijpelijk geschreven, optimistisch en positief van toon en prettig leesbaar. Maar het verhaal maakt meer nog dan zijn directe voorganger een wat gezochte, bedachte indruk en borduurt meer en tamelijk makkelijk voort op het succes van het boek waar het allemaal mee begon. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022569610 | 271 pagina's

Titel Het geheim van Shambhala
Auteur James Redfield
Secundaire auteur Kaja van Grieken
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2013
Overige gegevens 271 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: de zoektocht naar het elfde inzicht - Eerste druk Nederlandse uitgave: 2000 - Vertaling van: The secret of Shambhala. - New York : Warner, cop. 1999
ISBN 9789022569610
PPN 363423249
Thematrefwoord Esoterie
Taal Nederlands