Het tiende inzicht
Boek

Het tiende inzicht (2013)/ James Redfield, vertaling [uit het Engels]: Kaja van Grieken

Een vrouw verdwijnt wanneer ze boze wetenschappers wil verhinderen om in een mooie vallei technische experimenten uit te voeren met een wereldbedreigende vernietingsmachine. Vervolg op 'De Celestijnse belofte'.

Aanwezigheid

Recensie

Charlene, de vrouw die de hoofdpersoon als eerste sprak over het oude manuscript dat in Peru was gevonden ('De Celestijnse belofte'*), verdwijnt als ze boze wetenschappers wil verhinderen om in een mooie vallei akelige technische experimenten uit te halen met een wereldbedreigende energiegenerator annex vernietigingsmachine. Een oersaaie zoektocht speelt zich af in de Appalachen op basis van indiaans karma. De verhaalpersonages geven minipreken over de staat waarin onze beschaving verkeert. Iedereen presenteert spontane regressies naar vorige levens, het even onderduiken in droomdimensies en het in- en uitglippen van het Hiernamaals als de normaalste zaak voor de mens. Enige literaire versiering of karakteropbouw zit er niet in, een romanplot ook niet. Alles ontrolt zich volgens een totaal voorspelbaar patroon, humorloos en kunstmatig in elkaar geflanst. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022564677 | 236 pagina's

Titel Het tiende inzicht
Auteur James Redfield
Secundaire auteur Kaja van Grieken
Type materiaal Boek
Editie Zeventiende druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2013
Overige gegevens 236 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Boekerij, 1996 - Vertaling van: The tenth insight. - London [etc.] : Bantam Press, 1996
ISBN 9789022564677
PPN 363423230
Thematrefwoord Esoterie
Taal Nederlands