Onzichtbaar in de bergen
Boek

Onzichtbaar in de bergen ([2013])/ Deborah Underwood, vertaling [uit het Engels]: Vrouwke Klapwijk ; eindredactie: Annet Huizing & Jannie van der Leer

Zoek acht dieren die zich verstoppen in de bergen. Ontdek hoe dieren in de bergen leven en zich onzichtbaar maken of juist niet. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de bergen komen verschillende diersoorten voor, sommige leven op de besneeuwde toppen, andere tussen rotsen, in ondiepe bergstroompjes of bossen. Hoe overleven deze dieren? Dit deel uit de serie 'Dierencamouflage: lees & weet meer'* beschrijft hoe roofdieren en prooien in berggebieden zich aan hun omgeving hebben aangepast en kunnen 'verdwijnen' in het landschap. De vacht van de poema bijvoorbeeld heeft dezelfde kleur als de rotsen om hem heen, zodat hij zijn prooi goed kan besluipen, en de bergmarmot is door zijn gemêleerde vacht bijna onzichtbaar voor zijn vijanden. Op deze manier wordt ook de camouflage van bergdieren als de Japanse reuzensalamander, de prairieratelslang, de driehoornkameleon, de berghaas, de ruigpootuil en de korstmossabelsprinkhaan beknopt beschreven en op kleurenfoto's zichtbaar gemaakt. De teksten in een vrij grote letter zijn prettig leesbaar en komen goed uit tegen de gele achtergrond. Een korte uitleg in kleine kleurvlakken verduidelijkt sommige foto's. Achterin staan een verklarende woordenlijst, register en verwijzingen naar boeken (van dezelfde uitgever) en websites met QR-codes. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055669080 | 32 pagina's

Titel Onzichtbaar in de bergen
Auteur Deborah Underwood
Secundaire auteur Vrouwke Klapwijk ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Hiding in the Mountains. - Capstone Global Library, copyright 2011. - (Creature Camouflage)
ISBN 9789055669080
PPN 364139609
Rubriekscode 593
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schutkleuren; Bergfauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Schutkleuren

Relaties/Serie

Dierencamouflage
Boek

Dierencamouflage lees & weet meer (2013-...)

vol.
Uitgeleend