Onzichtbaar op de savanne
Boek

Onzichtbaar op de savanne ([2013])/ Deborah Underwood, vertaling [uit het Engels]: Vrouwke Klapwijk ; eindredactie: Annet Huizing & Jannie van der Leer

Zoek acht dieren die zich verstoppen in een savanne. Ontdek hoe dieren in een savanne leven en zich onzichtbaar maken of juist niet. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame uitgave in de reeks 'Dierencamouflage: lees & weet meer'* over 'onzichtbare' dieren in de savanne. Eerst wordt kort ingegaan op hoe een savanne eruitziet, het leven in een regenwoud en wat camouflage is (kleur, vorm en patroon). Daarna maken we kennis met acht dieren die onzichtbaar zijn... of toch niet? Hierbij moet je telkens een beschreven dier op een grote kleurenfoto zoeken. Op de achterzijde van de pagina staat dezelfde foto in zwart-wit, met het dier goed zichtbaar in kleur. Zo maken we kennis met o.a. de steppevaraan, horenuil en het jachtluipaard. Ten slotte worden twee dieren genoemd die wel opvallen in de savanne. De tekstblokken zijn compact en de teksten zijn, op sommige namen van dieren na, vrij eenvoudig. De teksten in een vrij grote letter zijn prettig leesbaar en komen goed uit tegen de gele achtergrond. Met verklarende woordenlijst (deze woorden zijn in de tekst vetgedrukt), verwijzingen (websites, boeken en QR-codes) en register. Uitgave voor thuis en op school. Op speelse wijze wordt kennis gemaakt met het leven in de savanne. Daarbij zal het zoekelement kinderen zeker aanspreken. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055669097 | 32 pagina's

Titel Onzichtbaar op de savanne
Auteur Deborah Underwood
Secundaire auteur Vrouwke Klapwijk ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Hiding in Grasslands. - Capstone Global Library, copyright 2011. - (Creature Camouflage)
ISBN 9789055669097
PPN 364139617
Rubriekscode 593
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schutkleuren; Savannen; Fauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Schutkleuren

Relaties/Serie

Dierencamouflage
Boek

Dierencamouflage lees & weet meer (2013-...)

vol.
Uitgeleend