Spelende dieren
Boek

Spelende dieren de regels van het spel (2013)/ Marc Bekoff, geïll. door Michael J. DiMotta ; [vert. uit het Engels: Nannie de Nijs Bik-Plasman]

Honden rennen en stoeien met elkaar. Katten bespringen en bijten elkaar. Lees hoe allerlei, ook wilde, dieren elkaar dingen duidelijk maken. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Dieren spelen met elkaar. Met gebaren, geluiden, loopjes en geuren maken ze duidelijk dat ze willen spelen en wat de spelregels zijn. En als ze per ongeluk een te harde knauw hebben gegeven, bieden ze hun excuses aan. Dit dierenboek (oblong formaat) heeft een originele invalshoek. De auteur gaat in op waarom dieren spelen en hoe ze een spel beginnen. Hij beschrijft gedetailleerd hoe twee honden spelen en welke codes er zijn, waaronder de 'spelboog'. Ook andere diersoorten komen aan bod, zoals olifanten, ratten en zeezoogdieren. De getekende kleurenillustraties, waarin de dieren niet altijd even realistisch overkomen, verduidelijken de tekst. In de vrij uitgebreide teksten worden moeilijke woorden onder aan de pagina uitgelegd. De auteur, etholoog en auteur van veel dierenboeken, spreekt de lezers direct aan ('Is het jou weleens overkomen ...', 'Wist je dat ...'). De tekst is goed leesbaar. Jammer dat er hier en daar onnodig lange zinnen in staan en dat er geen tussenkopjes zijn om een nieuw onderwerp in te luiden. Maar het onderwerp is erg interessant voor kinderen; ze zullen veel herkennen uit hun eigen spel. En de observatietips achter in het boek zijn een leuke afsluiter. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491700019

Titel Spelende dieren : de regels van het spel
Auteur Marc Bekoff
Secundaire auteur Michael J. DiMotta ; Nannie de Nijs Bik-Plasman
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Dongen] : Plasman Vertalingen, 2013
Overige gegevens 30 p - ill - 19×24 cm
Annotatie Vert. van: Animals at play, rules of the game. - Philadelphia : Temple University Press, cop. 2008
ISBN 9789491700019
PPN 364318538
Rubriekscode 594
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spel; Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Spel