Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De Bosatlas
Boek

De Bosatlas Nederland van boven (cop. 2013)/ [concept en cartogr.: Noordhoff Atlasproducties, samenst. en tekst: Noordhoff Atlasproducties, Henk Donkers ... et al. ; luchtfoto's: Karel Tomeï ... et al.]

Twintig aspecten van Nederland en de Nederlandse samenleving in de vorm van thematische kaarten en luchtfoto's.Twintig aspecten van Nederland en de Nederlandse samenleving in de vorm van thematische kaarten en luchtfoto's. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nederland vanuit de lucht levert een geheel nieuwe kijk op ons land op. Aan de hand van thematische kaarten en luchtfoto's komen twintig aspecten van Nederland en de Nederlandse samenleving aan bod. Hierbij staan korte verklarende teksten. Onder meer is er aandacht voor het geologische ontstaan van Nederland, de landschapsvormen, weer en klimaat, de bevolking, de strijd tegen het water, de wereldhaven Rotterdam, Schiphol en Amsterdam, de infrastructuur, de natuur, woningbouw en energie. Ook voor een atlas minder gebruikelijke onderwerpen komen aan bod: het mobiele telefoonverkeer, ondergrondse leidingen, tunnels en riolen, evenementen en sportbeoefening. En hoe ziet Nederland er uit als tijdens een hevige storm de dijken doorbreken? De thema's zijn ontleend aan de tv-serie 'Nederland van boven' van de VPRO. De fraaie luchtfoto's en de heldere kaarten vullen elkaar uitstekend aan en de teksten zijn toegankelijk geschreven. Met register op onderwerpen en geografische namen. Deze atlas zal het prima doen als informatief koffietafelboek, maar leent zich ook uitstekend voor bv. het voortgezet onderwijs als aanvulling op de reguliere Bosatlas. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001120030

Titel De Bosatlas : Nederland van boven
Uniforme titel Nederland van boven
Instelling /Noordhoff Atlasproducties
Secundaire auteur Henk Donkers ; Karel Tomei
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Noordhoff Atlasproducties, cop. 2013 - Hilversum : VPRO
Overige gegevens 252 p - ill., foto's, krt - 35 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789001120030
PPN 363876200
Rubriekscode 980.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Atlassen ; Nederland; Fotoboeken ; Nederland; Luchtfoto's
Trefwoord Gelderland
Atlassen
Luchtfotografie
Fotoboeken
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Atlassen