Witte ruis
Boek

Witte ruis ([2013])/ °Ake Edwardson, vertaling [uit het Zweeds] Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel

Hoofdinspecteur Erik Winter valt na zijn terugkomst in Göteborg midden in een afschuwelijke moordzaak wanneer een vrouw en twee kinderen doodgestoken in hun huis worden aangetroffen, maar ook een nog levende baby.

Aanwezigheid

Recensie

Nieuw deel van een politieserie met de Zweedse inspecteur Erik Winter in de hoofdrol. Hoewel Winter is verhuisd naar Spanje, wil hij weer naar zijn vertrouwde team in Göteborg terug. Hij valt midden in een afschuwelijke moordzaak: op het eiland Amundön in het zuiden van de stad worden een vrouw en haar twee kleine kinderen doodgestoken in hun huis aangetroffen, maar ook een nog levende baby. Dat is eigenlijk onmogelijk, omdat de moord minstens drie dagen eerder is gepleegd. Wie heeft de baby in de tussentijd in leven gehouden en waarom is haar speen verdwenen? Terwijl Erik Winter nog steeds last heeft van de gevolgen van een hersenbloeding en van zijn alcoholisme, stort hij zich vol overgave op deze zeer ingewikkelde zaak, ook al wordt hij heen en weer geslingerd tussen zijn werk in Zweden enerzijds en zijn gezin en moeder in Spanje anderzijds. Door de concentratie op Winters problemen komt de uitwerking van de andere personages in deze thriller wat in gedrang. De verhaallijn is door een voortdurende wisseling van perspectief ook niet zo gemakkelijk om te volgen. Dramatisch einde. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789400502789 | 365 pagina's

Titel Witte ruis
Auteur Åke Edwardson
Secundaire auteur Elina van der Heijden
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : A.W. Bruna Fictie, [2013]
Overige gegevens 365 pagina's - 24 cm
Annotatie Op omslag: Een Erik Winter thriller - Vertaald van: Hus vid världens ände. - Stockholm : Albert Bonniers Förlag, 2012
ISBN 9789400502789
PPN 363086455
Genre detectiveroman
Taal Nederlands