Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Meneer Hoedjes vangt een vis
Boek

Meneer Hoedjes vangt een vis (2013)/ Koos Meinderts, met ill. van Annette Fienieg

Meneer en mevrouw Hoedjes zijn heel gelukkig samen. Dat verandert als ze een vis ontmoeten van wie ze een wens mogen doen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Meneer en mevrouw Hoedjes zijn gelukkig. Ze wonen samen in een zelfgemaakt huis. Hun gelukkige leven verandert wanneer meneer Hoedjes een grote vis vangt, die hij weer terug in zee gooit. Van deze vis mag hij een wens doen. Na enig aandringen wenst meneer Hoedjes een mooie jurk voor zijn vrouw. Na deze wens volgen er steeds grotere wensen. Het loopt fout als meneer en mevrouw Hoedjes zich het eeuwige leven wensen. De tijd blijft stilstaan, zodat ze nooit hun kind zullen zien dat mevrouw Hoedjes verwacht. Het verhaal is gebaseerd op het sprookje van Grimm 'De oude visser en zijn vrouw' en is een bewerking van de musical Piggelmee, geschreven door de auteur en Harrie Jekkers. Het laat zich door de vele dialogen gemakkelijk lezen en voorlezen. De vele zwart-witillustraties passen qua sfeer goed bij het verhaal. Op de aantrekkelijke omslag is meneer Hoedjes te zien die over het water kijkt. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047705932

Titel Meneer Hoedjes vangt een vis
Auteur Koos Meinderts
Secundaire auteur Annette Fienieg
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2013
Overige gegevens 69 p - ill - 23 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: 1999. - Gebaseerd op het sprookje van Grimm 'De oude visser en zijn vrouw'. Bewerking van de musical 'Piggelmee', geschreven door Harrie Jekkers en Koos Meinderts
ISBN 9789047705932
PPN 363222871
Genre sprookjes
Thematrefwoord Wensen (zelfst. nw.)
Taal Nederlands