Mijn huis
Boek

Mijn huis ([2013])/ illustraties: Anne Mußenbrock, [vertaling uit het Duits]

Vierkant, hardkartonnen, tekstloos prentenboekje met eenvoudige, contrastrijke illustraties van herkenbare voorwerpen uit de omgeving van baby's. Uitgevoerd in zwart-wit met enkele felle steunkleuren. Vanaf ca. 6 maanden.

Recensie

Eenvoudig uitgevoerd, vierkant babyboekje zonder tekst met twaalf hardkartonnen bladzijden met vier afgeronden hoeken. Op alle bladzijden staan helder uitgevoerde voorwerpen zoals een appel, maan, hobbelpaard, schoen en sok. Iedere afbeelding is eenvoudig, zonder details en straalt blijheid uit. Gekozen is voor zwart-wit met enkele heldere, felle steunkleuren die sterk contrasteren. Aangetoond is namelijk dat baby's hier op jonge leeftijd al gevoelig voor zijn. En hoewel het boekje in eerste instantie bedoeld is als oefening in visuele waarneming, kan het ook uitstekend gebruikt worden als kinderen iets ouder zijn om samen met hen de voorwerpen te gaan benoemen en zodoende de woordenschat te vergroten. In dezelfde opzet verscheen ook 'Eerste kijkboek : mijn wereld'*. Vanaf ca. 6 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789037489200

Titel Mijn huis
Auteur Anne Mussenbrock
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2013]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - illustraties - 16 × 16 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Bevordert de visuele waarneming - Vertaling van: Erste Farben Zuhause. - Münster : Coppenrath Verlag, copyright 2012. - (Erste Bilder)
ISBN 9789037489200
PPN 37012071X
Genre Boekstart
Thematrefwoord Tekstloze prentenboeken
Taal Nederlands