Enders
Boek

Enders (cop. 2013)/ Lissa Price, vert. [uit het Engels] door Mariëtte van Gelder

Tot voor kort verhuurde Callie haar lichaam aan oudere mensen. Daarvoor heeft ze een chip in haar achterhoofd. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat anderen door deze chip nog steeds macht over haar hebben. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In een toekomstige wereld heeft een biologische aanval op Beverly Hills alle volwassenen tussen de 20 en 60 jaar weggevaagd. De oudere generatie leeft ten koste van de jongere. Tot voor kort verhuurde tienermeisje Callie Woodland (ik-figuur) haar lichaam aan ouderen. De organisatie die dit exploiteerde, is inmiddels opgeheven. Alleen kan de chip die Callie hiervoor in haar achterhoofd liet plaatsen niet worden verwijderd. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat anderen door deze chip nog steeds macht over haar hebben. Ondertussen start ze een zoektocht naar haar vader, die misschien toch leeft. Het boek vraagt met zijn heftige thematiek (discriminatie, verregaande technologie) om bezinning, maar daar verspilt de schrijfster geen letter aan. Liever houdt ze er de vaart in en dat doet ze overtuigend: het verhaal bruist van dialoog, actie en verrassende plotwendingen. Dit slotdeel na 'Starters'* biedt een afgerond verhaal en licht eerdere ontwikkelingen kort toe. Voor een completer beeld is het raadzaam vooraf het eerste deel te lezen. Verzorgde uitgave met een opvallend sfeervol omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000310463

Titel Enders
Auteur Lissa Price
Secundaire auteur Mariëtte van Gelder
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, cop. 2013
Overige gegevens 286 p - 23 cm
Annotatie Vert. van: Enders. - New York : Delacorte Press, cop. 2013 - Vervolg op: Starters. - Houten : Van Holkema & Warendorf, 2012
ISBN 9789000310463
PPN 362835861
Genre science-fiction
Thematrefwoord Toekomst ; Dystopieën
Taal Nederlands