Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Oceaandieren
Boek

Oceaandieren ([2013])/ Camilla de la Bédoyère, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken-Kolmer ; eindredactie: Annet Huizing & Jannie van der Leer

Bekijk van heel dichtbij de kieuwen van een vis en de giftige stekels van een anemoon. De wereld van zeedieren komt tot leven via macrofoto's in kleur. Met fotovragen, quiz en (doe)tips voor opvoeders. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Dit deel uit de reeks 'Zoom!: de onzichtbare wereld van...'* zoomt in op het dierenleven in de oceanen. Gestart wordt met een korte introductie over de vergrotingen en de verkleiningen die op de foto's toegepast zijn. Ook is er uitleg over de fotovragen die door het hele boek heen staan. Vervolgens komen in hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina diersoorten van krill, anemonen, giftige vissen, weekdieren, koralen tot diepzeemonsters en dieren die zelf licht maken, aan de orde. Elk hoofdstuk is voorzien van een korte inleiding (vrij groot lettertype) en een aantal dierbesprekingen (met eigen kop, kleiner lettertype) aan de hand van een begeleidende kleurenfoto van het dier. In een kader wordt steeds een soort beknopt uitgelicht. De teksten zijn zeer educatief. De informatie is boeiend, maar wat willekeurig. In de tekst vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. Achterin staan goede tips voor uitdieping van het thema voor ouders en leerkrachten, verwijzingen naar o.a. enige internetsites en een register. De dierkeuze is erg spannend. Leuk is, dat door de fotovragen en de quiz achterin lezers ook actief aan de slag kunnen gaan. Voor ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750167 | 32 pagina's

Titel Oceaandieren
Auteur Camilla De la Bédoyère
Secundaire auteur Karin Beneken-Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Ocean Life. - QED Publishing, copyright 2011. - (Zoom : the invisible world of...)
ISBN 9789461750167
PPN 364139927
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeefauna

Relaties/Serie

Zoom!
Boek

Zoom! de onzichtbare wereld van... (2013-...)

vol.
Uitgeleend