Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vogels
Boek

Vogels ([2013])/ Camilla de la Bédoyère, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken-Kolmer ; eindredactie: Annet Huizing & Jannie van der Leer

Bekijk van heel dichtbij de klauwen van een arend en zie hoe vogels vliegen. De wereld van vogels komt tot leven via macrofoto's in kleur. Met fotovragen, quiz en (doe)tips voor opvoeders. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Met een microscoop en macrofotografie brengen fotografen en wetenschappers de vogelwereld tot leven. In dit deel uit de serie 'Zoom!: de onzichtbare wereld van...'* bekijken we de veren van een vogel en zien we van dichtbij hoe vogels eten, vliegen e.d. De informatie is verdeeld over twaalf hoofdstukken van een dubbele pagina, met titels als Hoogvliegers, Slimme vogels en Jagers op zee. Er zijn veel mooie macrofoto's opgenomen met vermelding van de zoomsterkte. Ook is het dier er soms op ware grootte bij afgebeeld. Tussendoor staan ook fotovragen. Van sterke vergrotingen van lichaamsdelen kunnen kinderen raden welke vogel het is. Het antwoord is op de volgende bladzijde te vinden. In kaders staan soms extra weetjes. De korte teksten bij elke foto geven veel informatie, maar het taalgebruik is niet altijd gemakkelijk. In de tekst vetgedrukte woorden staan in een verklarende woordenlijst. Vrij drukke en kleurrijke bladspiegel met een compilatie van diverse foto's en teksten in allerlei lettertypes. Afgesloten wordt met een quiz met macrofoto's, die eerder in het boek beschreven zijn. Verder zijn aanwezig tips voor enige boeken en websites, informatie en (doe)tips voor ouders en leerkrachten en een register. Aantrekkelijke uitgave voor school en thuis. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750136 | 32 pagina's

Titel Vogels
Auteur Camilla De la Bédoyère
Secundaire auteur Karin Beneken-Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2013]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Birds. - QED Publishing, copyright 2011. - (Zoom : The invisible world of...)
ISBN 9789461750136
PPN 364139897
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels

Relaties/Serie

Zoom!
Boek

Zoom! de onzichtbare wereld van... (2013-...)

vol.
Uitgeleend