Het rarebeestencarnaval
Boek

Het rarebeestencarnaval (cop. 2013)/ verteld door Guga Baùl, tekst Siska Goeminne ; ill. Sebastiaan Van Doninck ; muz. van Camille Saint-Saëns ; door het orkest van deFilharmonie

Dertien dwaze en rare beesten stellen zichzelf voor in korte rijmende teksten. Met teksten en muziek van de Carnival des animaux van Camille Saint-Saëns op cd en grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Sprookjes en volksverhalen SPROOKJES GOEM

Recensie

Een boek met cd, gebaseerd op 'Carnaval des animaux' van Camille Saint-Saëns. In het boek kondigt de componist zelf de voorstelling aan en af, waarna de dieren en personen zichzelf een voor een voorstellen in korte teksten op rijm: de leeuw, kippen, pony, schildpad, olifant, kangoeroes, vissen, langoren, die recensenten worden genoemd, koekoek, vogels, orkestleden, geraamte en de zwaan. De teksten op rijm (verschillende rijmschema's) zijn niet gemakkelijk door het woordgebruik en het poëtische taalgebruik. Sommige teksten, bijvoorbeeld over de recensent en de orkestleden, zijn meer gericht op volwassenen. De illustraties die meestal een hele pagina beslaan, geven een humoristische aanvulling op de tekst. Op de cd staat de muziek met de teksten, die ingesproken zijn op verschillende manieren met een Vlaamse tongval. De cd wordt afgesloten met het hele muziekstuk. In dezelfde opzet verschenen meerdere uitgaven, zoals 'De ware verhalen van de leugenbaron' (2011) en 'Honderd kussen van een wonderjongen' (2009)*. Ook dit is een mooie uitgave om kennis te maken met klassieke muziek, waarin, ondanks de lastige tekst, voor alle leeftijden iets te vinden is. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401412179

Titel Het rarebeestencarnaval
Auteur Siska Goeminne
Secundaire auteur Guga Baùl ; Sebastiaan Van Doninck ; Camille Saint-Saëns
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2013
Overige gegevens [34] p - ill - 23×23 cm - cd / [dirigent: Steven Verhaert]
ISBN 9789401412179
PPN 369445651
Rubriekscode Frans 865
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes