Eindeloze Egyptenaren
Boek

Eindeloze Egyptenaren ([2013])/ Terry Deary, geillustreerd door Martin Brown ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Astrid Staartjes

Lees over in de war geraakte goden, de koele Cleopatra en prijzige piramides. Allerlei grappige weetjes over de Egyptische Oudheid met o.a. een quiz en stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Hier volgt de gruwelijke geschiedenis van die grandioze Egyptenaren uit de oudheid.' Zo begint dit deel uit de serie 'Waanzinnig om te weten. Junior'*. Inderdaad, veel gruwelijke feiten, maar ze worden luchtig opgediend. Farao's, piramides, goden en flink wat moord en doodslag passeren de revue, met opdrachtjes tussendoor: woorden om op de juiste plek te zetten, quizjes en een test ('Zou jij een oud-Egyptische dokter kunnen worden'?). De nadruk ligt op wetenswaardigheden, minder op het grote verband, maar de inhoud kan wel interesse opwekken voor geschiedenis. Het is bijvoorbeeld leuk om te lezen hoe mummiemakers tot de beste technieken kwamen. De schrijfstijl is opvallend los, met grapjes, alliteraties ('maffe mummies') en een laconieke toon: 'De eerste mummies werden alleen in doeken gewikkeld, om daarna alsnog vrolijk weg te rotten'. De lezer wordt vaak direct aangesproken ('Hoeveel weet jij van ...'). Het boek is opgemaakt in zwart-wit met grote letter en vrij weinig tekst per pagina. Geïllustreerd met cartoons en strips in zwart-wit. Met uitgebreid register. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020605662 | 234 pagina's

Titel Eindeloze Egyptenaren
Auteur Terry Deary
Secundaire auteur Martin Brown ; Astrid Staartjes
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2013]
Overige gegevens 234 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Awful Egytians. - London : Scholstic Children's Books, (c)2013. - (Splats, hats and lots of rats!)
ISBN 9789020605662
PPN 363220755
Rubriekscode 922.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egyptische Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Egyptische oudheid

Relaties/Serie

Waanzinnig om te weten
Boek

Waanzinnig om te weten (1998-...)

vol. Junior
Uitgeleend